Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینعلی نریمانی گفت: بیابان زایی و گرد و غبار از چالش‌های مهم قرن بیست و یکم در حوزه منابع طبیعی محسوب می‌شود.

او بیشتر کشور‌ها سال به سال به سمت خشکی پیش می‌روند، گفت: استان اصفهان جزو مناطق خشک و نیمه خشک ایران است که از لحاظ بیابانی بودن ۳۰ درصد مساحت این استان را بیابان تشکیل می‌دهد در حالی‌که در کشور ۲۰ درصد و در دنیا ۱۰ درصد مساحت به عرصه‌های بیابانی اختصاص دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مجموع مساحت بیابان‌های استان اصفهان سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار است که ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار آن در مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد.

نریمانی می‌گوید: وزش باد با سرعت بیش از ۶ متر بر ثانیه در مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی، موجب وقوع توفان گرد و غبار می‌شود.

هنگامی‌که سرعت وزش باد در سجزی به بیش از ۳.۵ متر بر ثانیه می‌رسد گرد و غبار رخ می‌دهد که نشان‌دهنده آن است که ذرات خاک پیوستگی و چسبندگی خود را از دست داده اند.

او کانون‌های بحران در دل مناطق فرسایش بادی قرار دارد، گفت: منابع زیستی و اقتصادی شامل راه، مناطق مسکونی و تاسیسات صنعتی در مسیر گرد و غبار است که خسارت‌هایی به این منابع وارد می‌شود.

رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: مساحت کانون‌های بحران استان نزدیک به یک میلیون و پانصد هزار هکتار است که بر اساس برآورد‌ها توفان‌های گرد و غبار ۱۲۸ میلیارد تومان در سال ۹۸ در این مناطق به منابع زیستی استان خسارت وارد کردند و این خسارت‌ها در حال حاضر به بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

به گفته نریمانی سطح مناطق تحت تاثیر کانون‌های گرد و غبار در سال‌های اخیر بدلیل تغییر اقلیم و کمبود بارندگی افزایش پیدا کرده است.

ایران بالغ بر ۲.۴ درصد از مجموع کل بیابان‌های جهان را در خود جای داده که در ۱۷ استان از جمله استان اصفهان پراکنده هستند.

نگاهی به وضعیت استان اصفهان از حیث عرصه‌های طبیعی حاکیست که این خطه به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در برگرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری بیابان زایی گردوغبار استان اصفهان میلیون هکتار هزار هکتار گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۷۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری با بیان این که باغات بادام، زردآلو و گردوی استان دچار سرمازدگی شدند، گفت: ۶۴۰ هکتار از باغات بادام استان بین ۱۵ تا ۲۰ درصد دچار خسارت سرمازدگی شدند.

فرشید شبانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: در سال جاری سرمازدگی ۳۸ میلیارد و ۳۶۷ میلیون تومان در سطح دو هزار و ۳۹ هکتار به بخش کشاورزی استان خسارت وارد کرده است.

وی افزود: کمترین خسارت مربوط به شهرستان بروجن با پنج درصد سرمازدگی به مزارع کلزا و بیشترین خسارت مربوط به شهرستان کوهرنگ با ۳۵ درصد سرمازدگی به مزارع گندم بوده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه باغات بادام، زردآلو و گردو استان دچار سرمازدگی شدند، تصریح کرد: ۶۴۰ هکتار از باغات بادام استان بین ۱۵ تا ۲۰ درصد دچار خسارت سرمازدگی شدند که این باغات مربوط به شهرستان‌های اردل، بن، سامان، فارسان و شهرکرد است.

شبانی تاکید کرد: بیشترین سطح خسارت مربوط به باغات بادام شهرستان سامان بوده است، اضافه کرد: تاکنون سرمازدگی ۲۸ میلیارد ۵۲۶ میلیون تومان به باغات استان خسارت وارد کرده است که درصد خسارت وارد شده بر محصولات کمتر از سال گذشته بوده است.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته دو موج سرمازدگی رخ داد، اما در سال‌زراعی جاری یک موج سرمازدگی در اواخر اسفند اتفاق افتاد که درختان زودگل دچار خسارات شدند.

کد خبر 751321

دیگر خبرها

  • ۶۴۰ هکتار از باغ‌های چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شد
  • ۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • فرار زن جوان از دست مرد شیطان‌صفت | مرا به بیابان‌های اطراف شهر کشاند و...
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • تخریب بیش از ۳۰۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام در شیراز
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • تشکیل حیرت‌انگیز یک دریاچه در کویر اصفهان + فیلم
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی