Web Analytics Made Easy - Statcounter

از دوره صفویه که اهتمام جدی به مسئله معماری صورت می‌گرفت، بناهای تاریخی فوق‌العاده‌ای به خصوص در استان اصفهان بر جای مانده است. کاروانسرای عباسی (مادرشاه) یکی از زیباترین کاروانسراهای آن دوره است که در نزدیکی مدخل ورودی شهر اصفهان قرار دارد. شرکت مهستان نقش جهان به تازگی نسبت به بازسازی و احیای این کاروانسرای بی‌نظیر اقدام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نگاهی به کاروانسرای عباسی از دریچه تاریخ

قبل از هر چیزی بد نیست که مختصری با پیشینه کاروانسرای عباسی (مادرشاه) آشنایی پیدا کنیم. در مجموع چیزی در حدود 400 سال از عمر این بنا سپری شده است. آنچه این کاروانسرا را در مقایسه با سایر کاروانسراهای هم دوره‌اش در کشور متمایز می‌کند، موقعیت جغرافیایی و کاربری ممتاز آن است. همان طور که می‌دانید اصفهان به عنوان پایتخت ایران در دوران صفویه بوده است. در منابع تاریخی این طور نقل شده است که کلیه کاروان‌های تجاری و هیئت‌های سیاسی داخلی و خارجی که برای دیدار با شاه ایران قصد عزیمت به اصفهان را داشتند، در کاروانسرای عباسی سکنا می‌گزیدند. پس ازآن در صورت صدور مجوز دیدار از سوی دربار صفوی وارد شهر می‌شدند و به دیدار پادشاه می‌رفتند. به همین دلیل این کاروانسرا از معماری منحصربه‌فرد و ویژه‌ای برخوردار است.

معرفی بخش‌های مختلف کاروانسرای عباسی

برای آشنایی بیشتر با شرایط فعلی کاروانسرای عباسی، نگاهی به موقعیت و امکانات آن بیندازیم. این مجموعه معظم در زمینی به مساحت 70 هکتار دقیقا در تقاطع بزرگراه اصفهان - دلیجان و آزادراه اصفهان – کاشان قرار دارد. در ادامه سری به بخش‌های مختلف کاروانسرای عباسی می‌زنیم تا با امکانات موجود در آن آشنا شویم.

" برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید"

فضاهای مختلفی که در این مجموعه قابل بهره‌برداری هستند، عبارت‌اند از:

1. کاروانسرا

مجموعه کاروانسرا متشکل از زمینی به مساحت 5960 متر مربع است. در این مجموعه بخش‌های مختلفی از جمله رستوران‌های سنتی (سفره خانه)، مجموعه‌های فروشگاهی (صنایع دستی و سوغات)، آشپزخانه، سرویس‌های بهداشتی و بخش‌های تأسیساتی تعبیه شده است.

2. فضای سبز

دو مجموعه مجزای فضای سبز در کاروانسرا در نظر گرفته شده است که مساحتی بالغ بر 5 هزار متربع مربع دارد. در هر یک از این محدوده‌های فضای سبز 16 آلاچیق در نظر گرفته شده است. 4 مورد از آلاچیق‌ها مساحت 32 متر مربع دارند و مجهز به سیستم سرمایش و گرمایش هستند و 12 آلاچیق دیگر دارای مساحت 10 متر مربع هستند. در طراحی آلاچیق‌ها تلاش شده است که شمایل خیمه ایجاد شود تا یادآور فضای سنتی برای گردشگران باشد.

3. فضا‌های تفریحی

محدوده‌ای به مساحت 12700 متر مربع برای احداث مجموعه‌های تفریحی در نظر گرفته شده است که زمین پینت بال و کارتینگ مهم‌ترین گزینه‌های موجود برای راه‌اندازی در این فضا هستند.

4. پارکینگ

در ضلع جنوبی کاروانسرای عباسی، پارکینگی با گنجایش 360 خودرو سواری و به مساحت 10 هزار متر مربع در نظر گرفته شده است که به صورت روباز بوده و پذیرای مسافران و گردشگران عزیزی است که با خودروهای شخصی به کاروانسرا مراجعه می‌کنند.

5. پمپ بنزین و گازوئیل

در بدو ورودی مجموعه کاروانسرای عباسی از سمت آزادراه کاشان – اصفهان یک پمپ بنزین و یک پمپ گازوئیل احداث شده است. در پمپ بنزین و گازوئیل به ترتیب 24 و 16 جایگاه سوخت گیری در نظر گرفته شده است. در مجاورت جایگاه سوخت نیز یک مجمتع بین راهی به مساحت 1700 متر مربع احداث شده است.

فرصت بی‌نظیر سرمایه‌گذاری در کاروانسرای عباسی را از دست ندهید

کاروانسرای عباسی به عنوان نماد تاریخی و هویتی مهمی در استان اصفهان به شمار می‌رود که هر چند در سال‌های گذشته چندان مورد استقبال قرار نگرفته است؛ اما پس از احیا و مرمت آن از سوی شرکت مهستان نقش جهان فصل جدیدی در آن آغاز شده است. در همین راستا شرکت مهستان نقش جهان از کلیه علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در زمینه بهره‌برداری از کاروانسرا و فضاهای اطراف آن دعوت می‌کند تا برای بهره‌برداری از بخش‌های مختلف کاروانسرای عباسی به صورت کلی یا جداگانه درخواست خود را ارسال کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما تماس بگیرید.

تلفن تماس : ۳۲۵۱۳۲۲۱-۰۲۶

واتس آپ : ۰۹۱۲۶۶۰۴۰۰۳

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اعتکاف اختلاف روسیه و اوکراین مهرداد سراجی میرشاد ماجدی کاروانسرای عباسی سرمایه گذاری گردشگری رپرتاژ آگهی مذاکرات وین اعتکاف اختلاف روسیه و اوکراین مهرداد سراجی میرشاد ماجدی نظر گرفته شده کاروانسرای عباسی متر مربع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۷۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید معاون رئیس‌جمهور از زخم کهنه صنعت لرستان

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: تعطیلی و یا نیمه‌فعال بودن واحدهای صنعتی یکی از چالش‌های حوزه تولید و اشتغال لرستان محسوب می‌شود، موضوعی که موجب شده بسیاری از فرصت‌های شغلی در این استان از دست برود.

در لرستان واحدهای صنعتی بسیاری وجود دارد که روزگاری در نوع خود از بهترین واحدهای اقتصادی در کشور محسوب می‌شدند، اما طی سال‌های گذشته و اخیر به دلیل برخی مسائل و مشکلات این واحدها دیگر آن پویایی گذشته را ندارند و به طور عمده رو به تعطیلی رفته‌اند.

«پارسیلون» خرم‌آباد که همواره از آن به‌عنوان «زخم کهنه» صنعت لرستان یاد می‌شود، سال‌هاست که تعطیل شده است، مجموعه‌ای که کارگران زیادی در آن مشغول به کار بودند و سهم خوبی در حوزه اشتغال و تولید لرستان بر عهده داشت.

متأسفانه این کارخانه بعد از واگذاری به بخش خصوصی دچار مشکلات متعددی شد و همین امر موجب تعطیلی و از کار بیکار شدن بیش از دو هزار کارگر آن شد.

در سال‌های اخیر پیگیری برای احیای این مجموعه صنعتی از سوی برخی از مسئولان لرستان در دستور کار قرار گرفت، یکی از روش‌هایی که برای احیا و فعالیت مجدد این مجموعه در دستور کار قرار گرفت، تبدیل‌شدن آن به منطقه ویژه اقتصادی بود، موضوعی که علی‌رغم وعده‌های مسئولان همچنان عملیاتی نشده است.

امروز معاون اجرایی رئیس‌جمهور از این مجموعه بازدید و بر لزوم تعیین تکلیف این مجموعه تأکید کرد.

سرمایه‌گذار اراده‌ای برای احیای مجموعه ندارد

بهمن جعفری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در جریان بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از این مجموعه، اظهار داشت: بر اساس اعلام کارشناسان با یک بازسازی و از طریق تعدادی دستگاه جدید، امکان تولید در این مجموعه وجود دارد تا به نقطه سربه‌سر برسد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ با حضور رئیس‌جمهوری و سفر دولت سیزدهم به لرستان مصوبه‌ای مبنی بر اینکه بانک‌هایی که طلب از این مجموعه دارند، با شرکت «آتیه دماوند» یک کنسرسیوم تشکیل و نسبت به تأمین منابع مالی آن اقدام کنند تا مجموعه احیا شود، گفت: از طرف دیگر، مجوزی از قبل باتوجه‌به مصوبات مجلس در قالب لایحه‌ای که دولت به مجلس داده بود، تصمیم بر این شد که این مجموعه در بین مناطق ویژه اقتصادی قرار گیرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، ادامه داد: با حضور کارشناسان مجمع تشخیص مصلح نظام، این مجموعه به‌عنوان منطقه ویژه اقتصادی معرفی شد، استاندار وقت و معاونت اقتصادی ایشان بالغ بر ۵۰ جلسه دراین‌رابطه برگزار تا این مصوبه دولت عملیاتی شود.

جعفری، تصریح کرد: تأکید استاندار سابق نیز بر این بود که در صورت احیای این واحد، مجموعه را برای تبدیل به منطقه ویژه اقتصادی معرفی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه شرکت آتیه دماوند ۸۷ درصد سهام این مجموعه را دارد؛ اما اراده‌ای از سوی این شرکت برای احیای مجموعه وجود نداشت، گفت: در این راستا استاندار سابق تأکید کردند که مجموعه به بخش خصوصی واگذار شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، گفت: در راستای واگذاری به بخش خصوصی هم این مجموعه چون تعطیل شده بود و هیچ مجمع‌عمومی سالانه‌ای هم برایش تشکیل نشده بود، فاقد صورت‌های مالی بود، گفت: به همین دلیل برای شرکت حسابرس ویژه انتخاب شد، تمامی دارایی‌ها و بدهی‌های شرکت احصا شد، در نهایت توسط کارشناسان رسمی دادگستری ارزش‌گذاری شد.

مجموعه باید به بخش خصوصی واگذار شود

جعفری، بیان داشت: مبلغ این مجموعه نیز دو هزار میلیارد تومان تعیین شد، دو مرحله مزایده نیز در نیمه دوم ۱۴۰۲ برگزار شد که سرمایه‌گذاران برای آن مراجعه نکردند، این در حالی است که اطلاع‌رسانی به هلدینگ‌های بزرگ، انجمن صنعت نساجی کشور و… صورت گرفت.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ جلسه ستاد تسهیل را برگزار و یکی از بدهی‌های این مجموعه مبلغ ۵۳ میلیارد تومان به تأمین اجتماعی بود که ۲۹ میلیارد تومان تخفیف گرفتند و قرار شد که ۲۴ میلیارد تومان دیگر را تسویه کنند، افزود: از این مبلغ هم دو قسط یک میلیاردتومانی مانده و در صورت پرداخت عملاً دیگر بدهی با تأمین اجتماعی نخواهد داشت.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، تصریح کرد: در حوزه مالیات نیز ۱۴.۶ میلیارد تومان بدهی داشت که در ستاد تسهیل مصوب شد و ۱۰ میلیارد تومان آن بخشوده شد و چهار میلیارد ماند که از سوی شرکت آتیه دماوند تسویه شد.

جعفری، گفت: به آب منطقه‌ای هم ۹ میلیارد تومان بدهی داشت که بر اساس مصوبه ستاد تسهیل استان، هشت میلیارد تومان آن معاف و یک میلیارد تومان دیگر آن پرداخت شد، بدهی برق آن هم پرداخت شد.

وی با تأکید تاکید کرد: برخی از بانک‌ها هم از مجموعه طلب دارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با بیان اینکه الان این مجموعه در مرحله واگذاری مجدد است، گفت: شرایط واگذاری مجموعه تسهیل و به بخش خصوصی واگذار شود، الان دو بخش خصوصی متقاضی مجموعه هستند.

سرمایه‌گذار باید خودش را اثبات کند

محسن منصوری معاون اجرایی رئیس‌جمهور در واکنش به سخنان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، اظهار داشت: برای اینکه سرمایه‌گذار اثبات کند می‌تواند بار سنگین منطقه ویژه اقتصادی را بردارد، اول خودش را ثابت کند و فعالیت خود را آغاز کند، سپس بارگذاری جدید را در این مجموعه انجام دهد.

وی گفت: روشن است که کسی با این شرایط مجموعه را خریداری نمی‌کند، علت آن هم ارزش‌گذاری دو هزار میلیاردتومانی برای مجموعه است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور، افزود: نزدیک به ۹۰ درصد سهام این مجموعه از آن بانک صنعت و معدن است، اگر می‌دانستیم این موضوع را، مدیرعامل این بانک را امروز همراه خود می‌آوردیم، تا آن را تعیین تکلیف کنیم.

منصوری گفت: بااین‌وجود به نظرم مشکل مجموعه قابل‌حل است، سهام عمده این مجموعه مربوط به یک بانک است، این بانک، بانک دولت است و ملاحظات حاکمیتی را رعایت می‌کند و قابل‌حل و فصل است.

وی، افزود: با مدیرعامل این بانک در مسیر صحبت خواهم کرد که مشکل مجموعه را حل کنند.

صاحب کارخانه باید تعیین تکلیف کند

ابوطالب شفقت استاندار لرستان نیز در جریان این بازدید، تأکید کرد: شرکت آتیه دماوند باید دررابطه‌با این مجموعه به‌عنوان سهام‌دار اصلی تصمیم خود را باید بگیرد.

وی ادامه داد: این شرکت باید اعلام کند که می‌خواهد این مجموعه را واگذار کند یا نه دلیل اینکه نمی‌تواند مجموعه را فعال و احیا کند را اثبات کند، اگر نمی‌تواند فعال کند ما باید دنبال بخش خصوصی برویم و راه‌های دیگر را طی کنیم.

استاندار لرستان، تأکید کرد: شرکتی که صاحب کارخانه است و باید تعیین تکلیف کند.

کد خبر 6099474

دیگر خبرها

  • نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها
  • بازدید معاون رئیس‌جمهور از زخم کهنه صنعت لرستان
  • شورای راهبردی گردشگری تشکیل شده است
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • اسلامی از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای ایران بازدید کرد
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • بازدید مدیرکل صمت خراسان رضوی از مجتمع کشت و صنعت جوین
  • صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در قم تشکیل می‌شود
  • کارگران نمونه در گناوه تجلیل شدند