Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@03:06:27 GMT

80 درصد از مساحت اصفهان تحت تأثیر خشکسالی است

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۲۹۲۰۶

80 درصد از مساحت اصفهان تحت تأثیر خشکسالی است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: بیش از 80 درصد از مساحت استان اصفهان تحت تأثیر اثرات خشکسالی و کم بارشی است.

منصور شیشه‌فروش امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با بیان این‌که وضعیت خاص آب و هوای استان اصفهان به گونه‌ای است که اقلیم‌های متفاوتی دارد، اظهار داشت: استان اصفهان ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن مرتع و ۳ میلیون و ۲۰ هزار هکتار آن بیابان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تأکید بر این‌که بارش‌های استان اصفهان یک سوم بارش‌های کشور و یک هشتم بارش‌های جهان است، گفت: میزان بارندگی سالانه در این استان بین ۱۲۰ تا ۱۲۵ میلی‌متر است.

وی با بیان این‌که بادهای جنوب غربی و جنوبی زمان خاصی ندارد و در اکثر سال می‌وزد، افزود: بادهای غربی در دو نوبت شروع به وزش می‌کنند، اولین نوبت از نیمه اسفند تا نیمه اردیبهشت و دومین نوبت از اواسط شهریور تا اواسط مهر ماه است، در تابستان نیز شاهد وزش بادهای شرق به غرب هستیم.

شیشه‌فروش با بیان این‌که در استان اصفهان شاهد آب و هوای بیابانی هستیم که مناطق خور و بیابانک، انارک و شمال اردستان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بیان کرد: در قسمت‌هایی از استان اصفهان  آب و هوای نیمه بیابانی داریم که شهرستان اصفهان، مناطق مرکزی را تحت پوشش قرار می‌دهد و از ویژگی‌های آن خشکی هوا و کمی باران است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان این‌که در استان اصفهان آب و هوای مرطوب غرب و جنوب غربی استان را تحت پوشش قرار داده است، تصریح کرد: به دلیل افزایش ارتفاع میزان بارندگی افزایش پیدا می‌کند، این شرایط آب و هوایی سبب شده خشکسالی‌هایی را در استان اصفهان داشته باشیم.

وی با اشاره به این‌که بیش از ۸۰ درصد از مساحت استان اصفهان تحت تأثیر اثرات خشکسالی و کم بارشی است، عنوان کرد: بارش‌های اتفاق افتاده از اوایل سال زراعی گذشته تاکنون بیشتر در مناطق شرق و شمال شرق بوده است و مناطقی که بالای حوزه آبخیز رودخانه زاینده‌رود بوده کمتر بارش دریافت کرده‌ است.

شناسایی 16 کانون فرسایش بادی در استان اصفهان

شیشه‌فروش با بیان این‌که در سطح استان اصفهان ۱۶ کانون فرسایش بادی شناسایی شده که حدود یک میلیون و ۹۰ هزار هکتار مساحت آن‌ها است، خاطرنشان کرد: در فصل تابستان به علت وزش بادهایی که از شرق به غرب می‌وزد، کانون‌های فرسایش خاک فعال می‌شود و سبب به وجود آمدن گرد و خاک می‌شود، شهرستان‌های اردستان، کاشان، خوروبیابانک، برخوار، نائین ، اصفهان، آران و بیدگل و نطنز تحت تأثیر بیابان است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای تثبیت بیابان‌زدایی بیان کرد: منابع طبیعی تاکنون بیش از ۳۷۰ هکتار پوشش‌های گیاهی و جنگلی در مناطق اشاره شده، کشت کرده است تا سپری در جلوگیری از پیشروی بیابان باشد.

وی ادامه داد: در سال‌‌های ۹۲, ۳۰۰ هکتار، ۹۳ هزار هکتار، ۹۴، ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار، ۹۷، ۵۶۰ هکتار، ۹۸ هزار و ۵۰۰ هکتار و ۹۹, ۹۰۰ هکتار نهال کاری انجام شده است، همچنین ۵ هزار هکتار جنگل‌کاری، ۴ هزار هکتار مدیریت روان آب‌ها، هزار و ۹۰۰ هکتار آبیاری و مراقبت انجام شده است.

انجام نهال‌کاری در 650 هکتار از بیابان‌های اصفهان

شیشه‌فروش با اشاره به اقدامات سازمان منابع طبیعی در راستای پیشگیری از بیابان‌زدایی گفت: منابع طبیعی امسال در ۶۵۰ هکتار از بیابان‌های اصفهان نهال‌کاری انجام داده است که شامل ۲۰۰ هکتار در حبیب‌آباد، ۱۵۰ هکتار در خور و بیابانک، ۲۵۰ هکتار در انارک و نائین، ۱۵۰ هکتار در نصرآباد آران و بیدگل و ۴۵۰ هکتار در ابوزیدآباد می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان این‌که در منطقه ابوزیدآباد برای کنترل کانون‌های گرد و غبار حدود ۵۰۰ هکتار مالچ‌پاشی انجام شده است، عنوان کرد: منابع طبیعی برای اجرای این طرح‌ها ۱۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در عرصه‌های نهال‌کاری کار کرده و با اعتباری بالغ بر ۲۴ میلیارد تومان در ۵۰۰ هکتار مالچ‌پاشی انجام داده است.

 وی خاطرنشان کرد: از سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور و سازمان حفاظت از محیط زیست درخواست داریم برای تداوم اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی، کنترل کانون‌های گرد و غبار، اجرای نهال‌کاری و تثبیت بیابان و مطالعاتی که باید انجام شود، اعتباراتی به منابع طبیعی و محیط زیست استان اصفهان اختصاص دهند و همانند اصفهان به استان‌های سمنان، یزد، قم و خراسان جنوبی که کویرهای هم مرز با اصفهان دارند برای کنترل گرد و غبار نیز اعتبار اختصاص دهند.

انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ص۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیابان زدایی اصفهان منابع طبیعی کانون های گرد و غبار زاینده رود مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان استان اصفهان منابع طبیعی هزار هکتار انجام شده ۵۰۰ هکتار شیشه فروش تحت تأثیر نهال کاری آب و هوای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۹۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۸ هزار هکتار از اراضی شناسایی شده برای ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن حذف شد

 ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه حدود ۲۸ هزار هکتار از زمین های شناسایی شده در کارگروه های تخصصی مورد تایید قرار نگرفته است گفت: بررسی های کارشناسی بر روی بیش از ۸۵ هزار هکتار زمین صورت گرفت که با کارشناسی های انجام شده و دقیق تا به امروز ۲۸ هزار هکتار از آن حذف شده است.

وی با بیان اینکه حذف این ۲۸ هزار هکتار از اراضی  به دلیل کارهای کارشناسی و فنی بوده است گفت:  طرح نهضت ملی مسکن یک طرح کاملا فنی و کارشناسی است و تمامی اراضی که در مسیرهای سیلاب هستند و یا بر روی گسل قرار گرفته اند مورد بررسی قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: برخی از اراضی در اطراف خود دارای گسل هستند که همین موضوع خطر زلزله را برای آنها بالا می برد و یا بعضی از زمین ها دچار فرونشست بودند که تمامی آنها بررسی و اراضی دارای مشکل حذف شدند.

وی افزود: طبق بررسی های نهایی انجام شده تا به امروز ۴۵ هزار هکتار زمین  به محدوده شهرهای فعلی الحاق شده  تا در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار گیرند.

مالکی با بیان اینکه  به خط و محدودیت های شهری با استفاده از الحاقاتی که انجام شده اضافه کرده ایم گفت: خط و محدوده شهر را تغییر داده و به شهر اضافه کردیم اما در حوزه الحاقات در کلان شهرها مشکل داریم چراکه دیگر کلان شهرها قابلیت توسعه ندارند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • ۲۸ هزار هکتار از اراضی شناسایی شده برای ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن حذف شد
  • ۶۴۰ هکتار از باغ‌های چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شد
  • ۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • فرار زن جوان از دست مرد شیطان‌صفت | مرا به بیابان‌های اطراف شهر کشاند و...
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی