Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@18:08:50 GMT

95 درصد مساحت اصفهان درگیر خشکسالی بلندمدت است

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۵۶۷۱۷

95 درصد مساحت اصفهان درگیر خشکسالی بلندمدت است

معاون توسعه و پیش‌بینی تحقیقات هواشناسی استان اصفهان گفت: متاسفانه مدل‌های پیش‌نگر اقلیمی نشان دهنده این است که وضعیت خشکسالی همچنان در استان ادامه دارد و در این راستا احتیاج به برنامه‌ریزی بلندمدت ملی و منطقه‌ای هستیم.

به گزارش خبرنگار ایسنا، نوید حاج بابایی امروز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اصفهان در رتبه یازدهم کم‌بارشی کشور قرار گرفته است، اظهار کرد: در مقایسه مدت مشابه سال گذشته وضعیت بارش در استان حدود 21.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 درصد افزایش داشته است اما در بارش بلندمدت نسبت به سال گذشته پایین‌تر بوده است.

وی با اشاره به بارش 138 میلی متری تا پایان 9 مردادماه سال جاری در استان، گفت: این میزان نسبت به سال گذشته 21 درصد افزایش داشته است.

معاون توسعه و پیش بینی تحقیقات هواشناسی استان اصفهان گفت: شهر اصفهان در بازده نرمال 91 میلی‌متر بارش داشته که این میزان 27 درصد نسبت به بلند مدت کاهش و 58 درصد نسبت به مدت مشابه گذشته افزایش یافته است و در شرق اصفهان، نجف آباد، ورزنه و زرین شهر حدود 40 درصد کمبود بارش داریم.

حاج بابایی با بیان اینکه بیشترین بارش مربوط به شهرستان‌های خوانسار و گلپایگان است، گفت: بارش‌های سال جاری در شهرستان‌های داران، چادگان، گلپایگان بارش متوسط است.

وی ادامه داد: داران و فریدون شهر از منابع آبی غرب استان هستند که سال گذشته فزونی بارش نداشتیم. در میان ایستگاه‌های هواشناسی استان تنها ایستگاه خوانسار، گلپایگان، چادگان و داران بارش نرمال خود را دریافت کردند.

معاون توسعه و پیش بینی تحقیقات هواشناسی استان اصفهان گفت: در اکثر ایستگاه‌های استان به جز ایستگاه‌های خوانسار، گلپایگان، چادگان و داران میزان بارش ثبت شده تا پایان سال زراعی نسبت به نرمال کاهش یافته است.

حاج بابایی اضافه کرد: میانگین دمای تیرماه استان 27.2 درجه سانتی گراد است که در مقایسه بلند مدت 2 درجه خنک‌تر و در مقایسه با تیر ماه سال گذشته نیز یک درجه خنک‌تر شده است. گرم‌ترین ماه سال جاری خردادماه بوده است که میانگین دمای ثبت شده آن 25.3 درجه است که در مقایسه با بلند مدت 1.5 درجه و در مقایسه با سال گذشته 1.6 درجه سانتی‌گراد گرمتر بوده است.

وی ادامه داد: وضعیت خشکسالی دراز مدت (هیدرولوژیکی) در استان اصفهان منجر به وقوع خشکسالی بسیار شدید در شهرضا، مبارکه، نجف آباد، کاشان، شاهین شهر، میمه، گلپایگان و تیران و کرون شده است.

معاون توسعه و پیش‌بینی تحقیقات هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه 95 درصد مساحت استان اصفهان درگیر خشکسالی دراز مدت است، گفت: تنها در پنج درصد مساحت استان وضعیت بارش‌ها مناسب است. 11 درصد مساحت استان به لحاظ خشکسالی دراز مدت خفیف، 48 درصد متوسط، 30 درصد شدید و 6 درصد بسیار کم است.

وی با اشاره به اینکه استمرار خشکسالی در استان اصفهان برای 17 سال پیش‌بینی شده است، گفت: در سال جاری با افزایش نسبی میانگین دما و الگوهای زودرس تابستانه مواجه بودیم اما پیش بینی‌ها در طی سه ماه آینده نشان دهنده کاهش دما و شرایط نرمال خواهد بود.

معاون توسعه و پیش بینی تحقیقات هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه امسال بارش‌های پاییزی با تاخیر شروع می‌شود، گفت: بارش در غرب استان ممکن است زودتر از زمان مقرر اتفاق افتدو به اواسط آبان ماه موکول شود. البته در سال گذشته آبان ماه بارش نداشتیم و در آذرماه شاهد بارش بودیم.

حاج بابایی با اشاره به اینکه بارش‌ها در ماه‌های آبان و آذر در اکثر مناطق استان در حد نرمال بلندمدت بوده است، اضافه کرد: در سال جاری بارش‌های مورد انتظار در فصل پاییز در منابع آب و سرچشمه‌های زاینده‌رود مناسب است ولی جبران کننده نیست.

معاون توسعه و پیش بینی تحقیقات هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه یکی از اولویت‌های استان مدیریت منابع آب است، خاطرنشان کرد: لازم است هرگونه توسعه زمین‌های کشاورزی متناسب با اقلیم‌های منطقه‌ای باشد.

حاج بابایی خاطرنشان کرد: متاسفانه مدل‌های پیش نگر اقلیمی نشان دهنده این است که وضعیت خشکسالی همچنان در استان ادامه دارد و احتیاج به برنامه ریزی بلند مدت ملی و منطقه‌ای داریم.

وی با اشاره به اینکه چشم انداز امیدوار کننده‌ای در موضوع خشکسالی نداریم، گفت: با توجه به امواج ناپایدار و شروع بارش‌های پاییزی آلودگی هوا در پاییز سال جاری ممکن است نسبت به پاییز سال گذشته 95 درصد کمتر باشد.

معاون توسعه و پیش بینی تحقیقات هواشناسی استان اصفهان گفت: توصیه‌ هواشناسی به کشاورزان غرب استان این است که بر اساس تقویم نرمال زراعتی منطقه خود را دیم کاری کنند، از دیم‌کاری منطقه خود خارج از زمان مشخص شده بپرهیزند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۶۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارانِ بهاری در راه ۱۸ استان

صادق ضیائیان در گفتگو با خبرنگاران درباره آخرین وضعیت جوی کشور اظهار داشت‌: روز آینده ۱۷ اردیبهشت با ورود سامانه بارشی به کشور در غرب سواحل خزر، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز مرکزی، مناطقی از مرکز کشور و نیمه غربی کشور، رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید داریم.

به گزارش فارس، مدیر‌کل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی گفت: روز آینده بیشینه بارش‌ها در استان‌های لرستان، کرمانشاه، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، گیلان و ارتفاعات و دامنه‌های مازندران تهران و البرز خواهد بود.

به گفته وی روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت در شمال غرب و غرب کشور، ارتفاعات زاگرس، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، سواحل خزر، شمال شرق و بخش‌هایی از مرکز کشور، رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید داریم.

ضیائیان افزود: روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در استان‌های ساحلی خزر، شمال غرب، شمال شرق، ارتفاعات البرز، ارتفاعات زاگرس جنوبی و بخش‌هایی از مرکز کشور و روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در نیمه شرقی سواحل خزر، ارتفاعات و دامنه‌های البرز مرکزی و شرقی و شمال شرق کشور بارش داریم.

مدیر‌کل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی افزود: روز آینده در مناطقی از مرکز و جنوب غرب کشور وزش باد شدید داریم و سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری در غرب، جنوب و مرکز کشور و دامنه‌های جنوبی البرز وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

بارش سال جاری ۱۶.۶ بیشتر از سال زراعی گذشته‌

وی درباره وضعیت بارش‌ها در سال زراعی جاری گفت: میانگین بارندگی کل کشور از ابتدای سال زراعی (مهر ۱۴۰۲) تا ۱۴ اردیبهشت امسال ۱۹۷.۷ میلیمتر ثبت شد، میزان بارش پارسال در این بازه زمانی ۱۶۹.۵ میلیمتر بود بنابراین بارش سال جاری ۱۶.۶ بیشتر از سال گذشته است.

آسمان تهران فردا ابری و بارانی است

ضیائیان درباره وضعیت جوی پایتخت اظهار داشت: آسمان تهران روز آینده گاهی ابری همراه با بارش باران، رگبار و رعد و برق و در برخی ساعات وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود و فردا شب بارش پراکنده در تهران داریم، بیشینه و کمینه دما فردا در پایتخت ۲۳ و ۱۶ درجه خواهد بود.

مدیر‌کل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی افزود: روز آینده بندرعباس با بیشینه دمای ۳۵ درجه بالای صفر گرمترین مرکز استان و اردبیل با کمینه دمای ۵ درجه بالای صفر خنک‌ترین مرکز استان خواهد بود.

اجتناب از تردد شناورها در آب‌های استان‌های خوزستان و بوشهر

‌وی ضمن اشاره به صدور هشدار نارنجی از سوی سازمان هواشناسی گفت: از روز دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ تا ظهر سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای بیش از ۳۰ نات (باد جنوب شرقی) و افزایش بیشینه ارتفاع امواج بین ۱.۵ تا ۲ متر در مناطق ساحلی و فراساحلی (با تاکید بر رگبار باران و رعد و برق) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان تصریح کرد: در این راستا خطر غرق‌شدن شناگران، پاره‌شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در تردد‌ها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناور‌های سبک، قایق‌های صیادی و نیمه سنگین و سنگین و اختلال در فعالیت سکو‌های نفتی محتمل است.

مدیر‌کل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی تأکید کرد: توصیه می‌شود منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناور‌های سبک و نیمه‌سنگین و سنگین، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکو‌های نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی، در دستور کار باشد.

دیگر خبرها

  • پیش بینی تندباد تا پایان هفته در اصفهان
  • کلان‌شهر اصفهان بارش‌های یک‌سال زراعی کامل را دریافت کرد
  • کاهش بیش از ۱۰۰ میلیمتری بارش در تهران
  • پیش بینی بارش باران و‌کاهش محسوس دما در استان البرز
  • بارانِ بهاری در راه ۱۸ استان
  • پس از بارش های اخیر همچنان۱۱ استان درگیر کم بارشی
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • نگاهی آماری به بارش‌های امسال کرمانشاه
  • پیش بینی وزش باد شدید در استان سمنان
  • پیش بینی وزش باد شدید در سمنان